Sajian HSJ
- Artikel HSJ
- Hits: 2913
JABATAN DIETETIK DAN SAJIAN HOSPITAL SEBERANG JAYA
Pengenalan
Jabatan Dietetik dan Sajian berfungsi menyediakan makanan normal dan teraputik kepada pesakit dalam wad, membekal makanan kepada pegawai perubatan bertugas atas panggilan dan anggota bertugas malam, serta menyedia snek kepada doktor di dewan bedah. Pegawai Dietetik memberi perkhidmatan rundingcara pemakanan dan penilaian pemakanan kepada pesakit yang dirujuk serta pelan tindakan pemakanan.
OBJEKTIF
- Menyedia dan membekalkan makanan yang seimbang, bersih, selamat, bermutu tinggi dan bersesuaian kepada pesakit dalam wad.
- Memberi khidmat nasihat diet kepada pesakit dan memberi pendidikan pemakanan kepada pesakit dan orang awam.
Perkhidmatan
Perkhidmatan Sajian
Waktu operasi 6.30 pagi – 6.00 petang.
Waktu sajian :




Jenis perkhidmatan makanan:
Sistem Hidangan Berpusat (Centralised Plating) untuk semua pesakit.
Jenis hidangan makanan:



Membekal makanan kepada pegawai yang bertugas atas panggilan, bertugas malam serta kakitangan yang bertugas di dewan bedah.
Perkhidmatan Dietetik
Waktu operasi adalah pada waktu pejabat.
Jenis perkhidmatan:



